ТАНЦИ ЗА МЪНИЦИ от 3 до 5 год.

Заниманията ни по танци за най-малките, са много добре помислени и избрани. За по-малките, танците са основно раздвижване на ръчичките, краченцата, главичката и тялото.Всички играят танците на животните, на пингвина, на влакчето,на куклата и др.
Като пример за това са Патешкия танц, Gummy Bear и много други.
Децата се подготвят и за участия в сценични изяви и състезания.
След като сме потанцували веселите танци идва ред и на по-трудните. Народни и социални танци!!!

Тренировките са по 45 мин. По време на тренировката на всяко дете се осигурява бутилирана вода, подходяща за ежедневна употреба от деца.

 

Танци за деца от 6 до 14 год.

Танцът е вид изкуство, което се е превърнало във вълнуващо преживяване за малки и големи. Танците носят настроение, наслада от ритъма на музиката, премахват напрежението, зареждат с положителни емоции и енергия. Редовното практикуване на танци може да увеличи гъвкавостта на вашето дете, физическата му сила и издържливост.
Децата увеличават социалните и комуникативните си умения. Танците стимулират артистичните заложби на децата, тяхното творческо мислене и въображение, учат на любов към изкуството. Танците повишават гъвкавостта, здравината на костите, дават сила, устойчивост, подобряват функциите на мозъка, дават самочувствие.
Програмата на обучение по танци има за цел развиването на определени двигателни умения и подобряването на музикалната и двигателна култура на децата. Танците провокират артистичните заложби на детската личност, формират чувство за ритъм; те са извор на жизненост и забавление. Главно застъпени в програмата на обучение са социалните танци – салса, бачата, меренге, ча-ча, забавни танци, както и запознаване с основите на класическия балет.
Децата се подготвят и за участия в сценични изяви и състезания.

Тренировките са по 1 астрономически час. По време на тренировката на всяко дете се осигурява бутилирана вода, подходяща за ежедневна употреба от деца.

Повече за ползата от танците при децата:


Сферите, в които децата се развиват чрез танците са следните:
Физическо здраве
В днешно време когато повечето деца прекарват свободното си време вкъщи пред телевизора или компютъра, танците са забавен начин да станат физически по-активни и да водят здравословен начин на живот.
Танците са сериозна физическа активност, която подобрява изцяло здравето и двигателната култура на децата. Според медиците, редовните упражнения с танци увеличават гъвкавостта, сръчността, координацията, физическа сила и издръжливост. Упражненията с повтарящи се движения, които се практикуват по време на уроците по танци подобряват цялостния мускулен тонус, стойката и позицията на тялото, баланса и координацията на цялото тяло, кръвообръщението и сърдечно-съдовата дейност на организма. Тъй като танците са аеробна форма на упражнения, те са много полезни за деца с наднормено тегло. Танците са много полезни и за деца с различни здравословни проблеми и специални нужди, и често са част от комплексна терапия.
Социални умения
В допълнение към физическата активност, танците са много полезни за правилното социализиране на децата. Уроците по танци могат да подобрят социалните и комуникативни умения при децата, да ги научат да работят и да бъдат част от екип, да си създадат нови приятели и да се научат на доверие и изпълнителсност. Ако детето Ви е по-срамежливо, уроците по танци ще го окуражат по приятен, забавен и естествен начин да общува с други деца. Танците също така помагат да се избегне естествения срам у човека да се изправи пред по-голяма публика. Различни проучвания показват, че физическата активност и танците помагат на децата да намалят стреса и да се чувстват спокойни.
Образoвание
За да работи добре, мозъкът се нуждае от кислород. Движенията и танците спомагат да се осигури кислород, а също така мозъкът започва да отделя и ендорфин, който допринася човек да се чувства изпълнен с енергия и прави мозъкът по-възприемчив към учене. Когато децата посещават уроци и продължително изучават конкретни стъпки и движения, това помага те да се научат да бъдат внимателни и концентрирани, което им помага впоследствие и в училище. За да станеш умел танцьор се изисква много практика, дисциплина и фокусиране, което е много полезно в изграждането на характера на децата и ще бъде още по-полезно и в другите сфери на живота за в бъдеще. Освен това, уроците по танци стимулират творчеството и креативността у децата и им помага да развият усет и възхищение към естетиката, красотата и изкуствата.
Самочувствие
Танците насърчават положителната нагласа у децата, себеопознаването и по-доброто себеизразяване. Децата, които посещават уроци по танци придобиват повече самоувереност, разкриват се техни умения и таланти пред публика, което допринася за тяхното по-добро самочувствие. Когато изпълняват различни движения и пози необходими за танците, те започват да усещат и контролират по-добре своето тяло и се чувстват комфортно.
Различните видове и стилове танци със своята разнообразна музика и емоции, които предизвикват, развиват емоционалната интелигентност и култура у децата, и обогатяват тяхната личност. Танците развиват въображението и изразяването на чувства, емоции, и артистичност. Танците помагат и при разрешаването на много емоционални проблеми и периоди, които се срещат в различни детски възрасти.

Резултати на школата за деца:

В Международния танцов фестивал “Вълшебен свят”, в който имаше регистрирани 727 изпълнения от 51 колектива, от 12 държави от 3 континента, Dance Studio Caribe  спечели:
• 1-во място в стил Танцово шоу с танца си "Заедно можем";
• 1-во място в стил Релакс шоу с танца си "Лятно забавление";
• 3-то място в стил Латино шоу с танца "Идваме от Куба";
• 3-то място за най-младата им двойка - Григор Бараков и Доника Иванова - които са танцова двойка от едва 6 месеца, за първи път се явяват на състезание и въпреки всичко спечелиха 3-то място на конкурса. Самите те за тези 6 месеца имат няколко участия в концерти и събития, където представят достойно името на клуб Карибе.

В Републиканския танцов фестивал "България Танцува" с регистрирани над 400 изпълнения Dance Studio Caribe  спечели:

  • 1-во място в категория Съвременни танци за детски групи на възраст 6-8 год.
  • 2-ро място в категория Съвременни танци за детски групи на възраст 3-5 год.
  • 3-то място в категория Съвременни танци за двойки на възраст 9-14 год.
  • Дебют в категория Съвременни танци за детски групи на възраст 9-14 год.

 

СПОДЕЛИ С

© 2019 DS Caribe - Танцово студио Карибе. Всички права запазени.

Създадено от: