Вижте кои са най-големите позитиви от спорта и това може да ви помогне да направите първа крачка към промяната още утре (ако все още не сте го направили).

1. Здравето. Разбира се, това е причина 

2. Хората, които се занимават със спорт, дори и непрофесионално могат да се похвалят с по-добро здраве. Физическата активност нормализира кръвното налягане, подобрява сърдечната и мозъчната дейност и забавя процеса на стареене.

3. Повишава самочувствието. Вярвате или не, спортът повишава самооценката ви и ви прави по-силни като личност. Тренировките каляват не само тялото, но и духа ви.

4. Спомага за борбата с хроничната умора. Активният начин на живот повишава устойчивостта ви към стрес, защото увеличава запасите ви от жизнена енергия и поддържа самочувствието ви на ниво.

5. Насища организма с кислород. Физическите дейности насища всички ваши клетки с по-голямо количество кислород. Това от своя страна подобрява кръвообращението и се отразява благоприятно на реакциите, рефлексите и работата на мускулите ви.

6. Грижата за външния ви вид. Множество са примерите за хора, драстично променили начина, по който изглеждат вследствие на спорта. За някои това е най-големият стимул. Дори и това да не важи за вас на 100%, си е добър допълнителен ефект.

7. Подобрява настроението. Приливът на енергия, който ви осигурява спортът, помага за преодоляване на натрупаната физическата и психическа умора. Не напразно казват, че той е най-добрият лек срещу депресия.

8. Възстановява организма от травми, операции, заболявания. Интересен е фактът, че това негово действие е налице в почти всички случаи, независимо дали преди спорта е имало конкретни оплаквания или не.

9. Подобрява съня. Системното занимаване със спорт ви гарантира здравословен сън, благодарение на който мозъкът ви произвежда повече ендорфин и това ви прави по-щастливи хора.

10. Чудесен начин за контролиране на апетита. И тук основна роля има хормонът на щастието, който блокира чувството на глад, когато не сте гладни, и го активира, когато наистина имате нужда да презаредите с храна.