СПОДЕЛИ С

 

 

Всички детски групи на DS CARIBE

взеха участие в шоу програмата на

7-мия Национален Салса Конгрес 2017 г.

Детските групи на DS CARIBE бяха поканени да открият с шоу програма Състезанието по социални танци за възрастни 2017 г., проведено в рамките на едно от най-големите салса събития в България - 7-мия Национален Салса Конгрес, организиран от Памбос Агапиу.

Детските групи по социални танци на танцово студио CARIBE сгряха с танците си сърцата на всички
над 1000 човека, посетители и участници на 7-мия Национален Салса Конгрес.
Малките танцьори плениха публиката с танци от различни стилове - афро, диско, бачата и салса. На
тяхната енергия и хъс не можаха да устоят и салса величия от световна величина, които в края на
шоу програмата им направиха танц с малките карибчовци.
За усърдието и труда си, ръководителките на групите Дани Боева и Кристина Димитрова, бяха награ-
дени с медали лично от Хорхе Камагуей и Памбос Агапиу.

СПОДЕЛИ С

"България танцува" продължава в театъра на Димитровград

19 ноември 2016 08:45

България танцува продължава в театъра на Димитровград / ДарикНюз, Архив

В димитровградския театър продължава днес 11-ят Национален конкурс „България танцува“, като за 12 ч. е обявено официалното откриване с парад на участниците. Тази година те са близо 900 от 32 танцови групи и състави в страната. При старта му вчера заради студа в спортна зала „Младост“ всички те спешно бяха преместени в димитровградския театър, където конкурсът стартира с двучасово закъснение. Извинения по този повод поднесоха организаторите от Детския и младежки център, както и кметът на общината Иво Димов. Причина за студа в залата бе незавършилият ремонт на покрива й, който се наложи след като неотдавна бурен вятър отнесе част от него.

 

При официалното откриване на конкурса днес ще бъдат обявени и удостоените с 9-те национални стипендии за даровити деца на Министерството на културата, които се дават на солисти в отделните възрастови групи. Своя бенефис на сцената ще направи и Ива Калицова от димитровградския денс център „Галаксико“, съобщи ръководителят му Тихомир Митев.

 

Големите победители от 11-тото издание на „България танцува“ ще бъдат обявени в късния следобед в неделя, когато е финалът. Тази година са предвидени отличия също за Мини Мис и Мистър и Мис и Мистър България танцува. Наградният фонд със средствата, осигурени от общината, спонсори и националните стипендии, общо възлиза на около 35 000 лв. 

С грандиозно парти и шоу програма

отпразнуваха 2-рия си Рожден Ден

Танцово студио CARIBE

Макар и едва на 2 години DS CARIBE направи грандиозен празник за Рождения си ден! Те успяха да съберат всички български големи клубове за социални танци и най-наложените имена в тези среди.

На 08.10.2016 г. старозагорският клуб за социални танци и спорт CARIBE събра обществото на социалните танци в ресторанта на хотел Сити. Специални гости на събитието бяха Раул Торес, Памбос Агапиу, Иво и Силвия Стойчеви, Мигел Родригез и Росица Лиондова и още много приятели и инструктори от от цяла България.
Веселието започна от обяд, когато най-изявените инструктори в тези среди направиха уроци за
всички поканени:
Мигел Родригез и Росица Лиондова ги потопиха в ритъма на кубинската салса
Иво и Силвия Стойчеви ги накараха да почувстват ритъма на кизомба
Раул Торес им издаде тайните на афро културата и танците
Десита Тодорова пък постави наченките на един от най-новите социални танци - зук
Уроците завършиха естествено с нардони танци, които бяха водени от хореографа Дида Енева, работеща с групите по народни танци към клуб CARIBE

Вечерното шоу бе водено от сърцатия Памбос Агапиу в партньорство с водещата на БНР Мария Стефанова. В шоу програмата взеха участие както всички групи на клуб CARIBE, така и гост клубове от страната - Клуб Desita, Танцовата академия на Раул Торес и Танцов център Абракс.

Над 200 гости от цяла България имаше на това грандиозно тържество:
Членовете на DS CARIBE
Салса клуб Amigos - Русе
Salsa con Miguel - София
Los Pambos Dance - София
Танцова академия Раул Торес - София
Танцов клуб Надя и Тони - София
DS Mariposa - Пловдив
Tanco Elias - Пловдив
Un Beso - Велико Търново
Клуб Desita - Добрич
Танцово студио Борис Панайотов - Сливен
Салса клуб Daniva - Димитровград
Танцово студио Bordo - Троян
Клуб Абракс - Дупница

Всички гости се забавляваха до зори на бурния купон! За вкусната вечеря се бяха погрижили от ресторанта на хотел Сити, които изненадаха гостите с морски деликатеси, сладки изкушения и богат кетъринг.


 

На 8 октомври в Стара Загора циганското лято ще се превърне в карибско

Участие на Summer Salsa Festival във Варна през лятото на 2016 г.

Тази година октомври ще е още по-усмихнат и по-слънчев, защото традиционното за Стара Загора циганско лято ще се превърне в карибско, благодарение на Danse Studio CARIBE и неговия втори рожден ден на 8 октомври.

Кубинските ритми омагьосват старозагорци още от 2005 година насам, когато се създава салса клуб CARIBE. През 2014 г. клубът се разраства до голямо танцово студио с увеличен инструкторски състав и включване на различни стилове танци, някои от които тепърва добиващи популярност на Балканите. Така

страстните латино ритми намират нов дом в Стара Загора

при всички влюбени в танците старозагорци и техните сърцати инструктори.

Момент от танцовото вълшебство, организирано от DS CARIBE на 25 септември 2015 г. в Стара Загора по време на Вечерта на танца и изкуствата

В DS CARIBE се преподават стилове, които сякаш не са свързани с нищо помежду си – латино танци, модерен и класически балет, зумба, народни танци. Обединяват ги обаче енергията, емоцията, с която зареждат танцуващите, и интересните им интерпретации от треньорите. Хореографиите на „Карибе“ са често комбинации от различните стилове –

салса и народни танци, бачата и балет, салса и бачата

защото експериментите в танца са това, което го кара да се развива непрекъснато, а и нали съединението прави силата?

Благодарение на общите усилия на инструкторите Даниела Боева, Кристина Димитрова, Калоян Славов, Гергана Начева и Даниела Енева, сред които има квалифицирани хореограф и педагог, и техните ученици от всякакви възрасти (най-малките танцьори са на 3 години!), студиото се развива със завидно темпо. Освен забавление, то предлага и развитие в сферата на танците. Групите Caribe Team, Caribe Kids и Caribe Junior представят студиото в състезания и участват в концерти по различни поводи. От последните години те могат да се похвалят със

златни и бронзови медали от Международния фестивал Magic World 2016

участия на конгреси, концерти и фестивали в Стара Загора и цяла България, организации на различни прояви, както и участие в спектакъл с Държавна опера Стара Загора и Калин Вельов&Tumbaito през лятото на 2016-а.

На 8 октомври старозагорската публика ще има шанс да види на живо част от тези „златни“ хореографии, както и много нови, специално измислени за празника в парти залата на хотел „Сити“ на бул. „Цар Симеон Велики“ 167.

Очакват се над 100 гости от клубове в страната

Радио Стара Загора: Калоян Славов, Мария Стефанова, Кристина Димитрова и малките Григор Бараков и Доника Иванова; поводът – спечелените призови места от Magic World 2016

както и звезден набор от преподаватели с подготвени уроци в различните танцови стилове. На 8 октомври от 14 ч. са уроците по КИЗОМБА – Иво&Силвия AMIGOS, 15 ч. – САЛСА – Мигел&Роси Salsa con Miguel, 16 ч. – АФРО&ТИМБА – Раул&Надя, 17 ч. – НАРОДНИ ТАНЦИ – Диди Енева. От 20.30 ч. – ПАРТИ, от 21 ч. – Шоу програма с водещи Памбос&Мими. Всеки, който има желание да се докосне до едни от най-класните танцьори в България, може да си закупи входен билет за уроците и/или шоу програмата и партито от залата на DS CARIBE на бул. „Цар Симеон Велики“ 168А, сградата на Бизнес център Линк.

„Не трябва да забравяме обаче, че освен социални забавления, имаме и социални отговорности“, припомня ръководителката на студиото Дани Боева. Танцът може да бъде спасение, лекарство, но когато неговата магия не е достатъчна,

клубът застава зад не една благородна кауза

С Калин Вельов&Tumbaito, с музиканти и балетисти на Държавна опера Стара Загора в спектакъла-концерт на Античния форум

(„Помогнете да спасим Ани“, „Да спасим Ники“, „Заедно за Теди“).

Неотдавна Стара Загора бе избрана за Европейски град на спорта през 2017 година, а през юни си позволих да я нарека Град на липите, поетите и киното, благодарение на вече традиционния международен филмов фестивал „Златната липа“.

Време ли е да я наречем и Градът на карибското лято? Нека почакаме до 8 октомври!

НБП, Леда ДРАГИЕВА

И публиката може да танцува на Античния форум на „Симфонични приказки“

На 29 юли от 21 часа на Античния форум гражданите и гостите на Стара Загора ще се насладят на съвместния музикален спектакъл на Старозагорската опера и Калин Вельов и неговата група TUMBAITO, наречен „Симфонични приказки“. В концерта ще вземат участие оркестърът на Държавна опера-Стара Загора с диригент Димитър Косев и балетът на Операта с хореография специално за спектакъла на Радост Младенова-Арабаджиева. В представлението ще се включат и танцьорите от Salsa club Caribe и ST Денс Клуб – и двата клуба са от Стара Загора.
Музикалната фиеста на Форума е посветената на златните български песни от втората половина на 20 век, които ще прозвучат в нови версии с латино аранжименти, познати на почитателите на Калин Вельов и TUMBAITO от техния албум. Шлагерите от 60-те, 70-те и 80-те години са в елегантни оркестрации на Георги Генов от Радио Стара Загора.
TUMBAITO e първата по рода си латино формация в България, създадена през 2007 г., която изпълнява танцувална салса. Основател на групата е перкусионистът и неин вокал Калин Вельов, а другите и членове са: Мартин Ташев – вокал, тромпет; Мишо Йосифов – тромпет, вокал; Милен Петров – тропмет; Вили Стоянов – тромбон, вокал; Милен Кукошаров – пиано, вокал; Борис Таслев – бас и Стефан Кожухаров – тимбалес. В края на 2013 г. издават едноименния си албум с латино версии на български песни, а през 2016 г. продължават линията на латино аранжиментите им, но този път съчетани с участието на симфоничен оркестър.
Музикантите от TUMBAITO ще разкажат в петък своите музикални приказки заедно с оркестъра на Операта в Стара Загора в едно емоционално музикално изживяване, в което публиката ще може да се включи, като не само слуша и пее любимите си песни, но и танцува в ритъма латино.
С този концерт се закрива поредният успешен сезон на Държавна опера Стара Загора. Само от 1 януари тази година до края на месец август (в който Операта ще има 2 спектакъла и 2 концерта) представленията са общо 125 с над 29 000 зрители. Новият сезон се открива на 30 септември с операта „Травиата“ от Дж. Верди с гост-солист Беса Лугичи в ролята на Виолета Валери.
NBP.bg

Старозагорци спечелиха 2 златни и 1 бронзов медал на Международния танцов фестивал в Хасково

В юбилейното десето издание на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят", провел се в Хасково през миналия уикенд, организаторите регистрират 727 изпълнения от 51 колектива от 12 държави от 3 континента. За да оценява танцовите изпълнения на участниците, от Швеция пристига лично президентът на WADF/Световна артистична танцова федерация/ Нилс- Хакaн Карлзон. Заедно с него журират и носителят на кубинската атестационна степен „Премиер солист” Йорданис Форбес Родригез, майстор на степа - хореграфът и международен съдия Дебора Феррато от Италия, унгарката Франциска Ковачс- Фюльоп -WADF Международен съдия бални и латино танци, унгарецът Милан Фюльо, също WADF Международен съдия.

В трите състезателни дни на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят” старозагорската салса школа „Caribe” смайва жури и публика с техника, танцови умения, стил и настроение и печели куп награди. Повече за състезанието и за успехите на старозагорците чуйте от инструкторите Калоян Славов и Кристина Димитрова и наградената състезателна двойка при най-малките- Григор Бараков и Доника Иванова, които спечелиха 3-то място в категория латино шоу за тяхната възраст. Интервю на Мария Стефанова за предаването „60 минути повече“:

http://bnr.bg/starazagora/post/100703787

 

Детски панаир по случай Деня на детето!

По случай 1-ви юни децата от клуб CARIBE зарадваха старозагорци с няколко изпълнения в различни стилове. Малките карибчовци танцуваха бачата, салса и модерен танц на сцената, която беше изградена в Градската градина специално за целта.

По време на 2-дневното събитие ръководителките на детската група Дани и Криси забавляваха всички желаещи деца с танци, анимации и детски игри.

Отново 1-во място за състезателна двойка от Клуб CARIBE

Заслужено 1-во място си спечелиха Калоян Славов и Кристина Димитрова на Състезанието по социални танци, проведено в бар Ленин, Сливен.

За първи път на сцената на Националния Салса Конгрес участват деца!

За 6-та поредна година Стара Загора е домакин на Националния Салса Конгрес, оргатизиран от Памбос Агапиу, но за ПЪРВИ път на сцената има участие на детска група и това са прекрасните деца на CARIBE! 

Малките танцьори показаха завидни умения в танцуването на салса. С оригинална хореография, цветни костюми, широки усмивки и не на последно място отлични танцови умения те удивиха публиката, която се радваше и пляскаше непрестанно по време на изпълнението им.

Клуб CARIBE отново на сцената на

6-тия Национален Салса Конгрес 2016 г.

Състезателния отбор на клуб CARIBE направи неочаквана хореография за 6-тия Национален Салса Конгрес. Неочаквано за всички в началото се чу българско хоро. Публиката ахна, защото всички очакваха поредното салса изпълнение. Но това не беше единствената изненада - след чудесните български ритми започна енергична салса музика, на която танцьорите раздадоха сърцата си до край.

Това не беше единственото изпълнение на клуба, тъй като 2-ма от хореографите на зарадваха публиката с прекрасно изпълнение на контемпорари бачата.

CARIBE на сцената на

5-тия Национален Салса Конгрес 2015 г.

Танцово студио Caribe за поредна година взе участие в шоу програмата на 5-тия Национален Салса Конгрес 2015 год. С наложената традиция да вземат участие всяка година в заключителната шоу програма на конгреса, танцовият квартет на CARIBE взриви публиката с уникален танцово-акробатичен танц с името "Yo vengo de Cuba"

Макар и млад, клуб CARIBE бързо се налага като много бързо развиващ се клуб и можем да очакваме много иновативни и завладяващи събития от тях!

 

Клуб CARIBE участва в Салса уикенд

на кораб!

Членовете на клуб CARIBE участваха в 3-дневния салса маратон на кораб в китния Несебър! Събитието беше изпълнено с много танци, усмивки и положителни емоции. Клубове от Пловдив, Асеновград, София и клуб CARIBE Стара Загора се забавляваха с уроци, плажни фиести, танци в морето, състезания и куп забавни дейности на българското ни черноморие.

 

© 2019 DS Caribe - Танцово студио Карибе. Всички права запазени.

Създадено от: